Hårlag och teckningar

 

TECKNINGAR

Det finns flera olika teckningar, dessa är godkända av SHFs standard:

 

 Bandad

     

Alla färger kan förekomma i teckningen bandad. Hamstern har då ett vitt band mitt över kroppen. Helst ska bandet vara så helt och jämt som möjligt och ta upp ca 1/3 av hamstern. Hamstern får även vit mage. Här ovan ser vi från vänster en creme bandad, en svart bandad, en black yellow bandad och en sobel bandad.

 

Umborous

Umborous kan förekomma på alla färger utom på svart och vit. Hamstern får en mörkare grundfärg, hos tex en creme umborous så bli hamstern sobel, se bilder under färger.

Här nedan ser vi till vänster en bild på en "vanlig" normalfärgad och till höger en normalfärgad umborous.

  

/alicesilvergra.jpg  /silvergraumb.jpg

Här ovan ser vi till vänster en silvergrå och till höger en silverbrå umboruos.

Båda bilderna till vänster är tagna av Ewa Jörnskog och bilden längst ner till höger är tagen av Caroline Erlandsson.

 

Sköldpadd

 

Här ser vi en svart sköldpadd och en choklad sköldpadd. Endast honor kan få denna teckning. Grundfärgern ska ha ett flertal jämt fördelade fläckar som är gula och en färg till. Detta är en dominatfärg och mamman måste vara sköldpadd för att få döttrar som är det. Dock kan tex en normalfärgad hamster vara sköldpadd utan att det syns, de vissas inte förens på ungar.

 

Dominant spot

Bilden tagen av Caroline Erlandsson.

Dominat spot är ett färgad djur med vita fläckar. Fläckarna ska vara avgränsade och jämnt fördelade över hela kroppen. Stjärna eller bläs i ansiktet är önskvärt.

 

Vitmagad

Bilden tagen av Caroline Erlandsson.

Denna teckning finns endast hos icke cremebaserade färger. Magen ska vara helt vit med tydliga kanter mot grundfärgen. Man kan ej para två stycken vitmagade då det ger helt vita djur som saknar ögon.

 

Roan

 /sobelroan.jpg  

En sobel och en sobel roan, bilden till höger är tagen av Caroline Erlandsson.

Denna teckning finns endast hos crembaserade färger. Hamstern har mörkare huvud för att se bli ljusare bakåt. Här ovan ser vi till vänster en "vanlig" sobel och till höger en sobel roan

 
Denna hemsida är byggd med N.nu - prova gratis du med.(info & kontakt)